CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

indah ciptaannya..

indah ciptaannya..
Pantai Pandak, Cendering.

my dear honey...

Saturday, 26 May 2012

Twice Suprise!!

25 Mei 2012 yg lpas besday mak aku. besday yg ke 52...so, kitorang adek bradek ngn ayah wt suprise kat mak... mastermind dy ayah laa..

FIRST SUPRISE!
Ayah balik keje je, dia terus suruh aku ngn adek g beli kek... so..aku pun pgi laa...
mse otw balik beli kek tu, aku suruh adek msg ayah..
"make sure mak duduk je kat dapur"
then...sampai je,..kitorang terus setting kek pe smua kat ruang tamu....dh siap..kitorang pun memekik..

"maaaakkk....sini jaaapp...tengok ni..nape entah!!" (belakon ye ye je...)
 mak smpai ruang tamu terus cm tercengang kjap...
pastu baru dia ketawa2...ayah kat dapur pun terus kedepan...sambil nyanyi

happy birthday to you....
happy birthday to you....

yam cake..sedaappp

we love mom!! ^o^

ini dia wajah kesayangan hamba

mmmmuuaaahh :*

pastu kitorang pun potong2 kek pe smua....

ooh lupa..kitorang clebrate 24 hb malam sbb 25 hb ayah tido umah my step mother...
so, kitorang celebrate earlier....
settle malam tu....

SECOND SUPRISE!
before masuk tido..ayah bisik kat kitorang...
nanti curi handphone mak tw!

so...esoknye (25hb)..ayah call...
"ayah dah otw balik (bru pas beli h/p baru), cepat curi h/p mak"
aku pun kelam kabut cmne nk curi ni..dh Mak duk pegang h/p dy...
pastu aku pun suruh adek bawa mak g dapur...
bila mak dh g dapur tu..cepat2 aku amek h/p dy...kuarkan sim card n memory card..

tak lama..ayah pun balik...
dy pas h/p baru mak tu kat aku..
aku pun g charge pas masukkn simcard...

xlame pas tu..ayah call... mak pun masuk bilik, tgok h/p tu..
dia cakap. "kenapa ayah call tu?"
"kenapa lain bunyinya?"
dia masih xperasan lagi h/p tu bukan h/p dy...
kitorang jawap... "eh..kat h/p mak..mane la kitorang tau.."

ayah pun dtg kat mak...ckp tu h/p dy...
jap g mak menggelabah tanya mana h/p dy?
"mana h/p mak? mana Corby mak?"
"mana ade Corby lagi....dah betukar jdi Samsung Mini S5570 dah.."

mak pu ketawa tersipu2 malu..haha...then, ayah pun ajar laa something2 pasal h/p tuu...
untunglaa mak aku... h/p lg canggih dr anak2..hambooiii~

dia lah yang paling SETIA kat sisi aku..bila aku SUSAH..bila aku SENANG...bila aku SEDIH..
Tiap masa semua ADA dia... Akak sayaaaaang MAK...Akak selalu minta kat Allah, supaya bagi kesihatan yang sempurna kat mak...Biar Mak sihat selalu...jadi, akak tak risau bila nak balik Terengganu nanti... Semoga hidup MAK & AYAH diberkati ALLAH S.W.T
amiiinnn ^.^

2 comments:

Ami Amin Amirah said...

kakak tu jge kesihatan jgak k! g hospital amek ubt! jgn ngelat! hehe :P 52 still standing strong!

amalina nabilah said...

hehehehe...alhamdulillah..luaran mmg nmpak sihat..hakikatnye.,. Mak tanggung bnyk sakit...minx2 dpt ksembuhan....amiin . :)
aku xksah je klau sakit...janji mak sihat..hee